image

Security Lab

Koliko puta Vam se do sada desilo da uprkos korišćenju besplatnih ili čak plaćenih antivirusnih rešenja budete u situaciji da imate zaražen računar? Čak i u situaciji kada virusi onesposobe kako već instalirana antivirusna rešenja tako i mogućnost da pokušate da koristite neki drugi program za zaštitu bez reinstaliranja sistema i gubitka podataka, mi imamo rešenje za Vas.

U okviru SECLAB-a Vam je ponuđen izuzetan, potuno besplatan alat pomoću kog ste u mogućnosti da se nosite sa možda najneprijatnijim IT izazovima sa kojim možete da se suočite, dok sa druge strane imate mogućnost da Vam se na raspolaganje stavi dugogodišnje iskustvo SECLAB tima koji u saradnji sa svetskim liderom na polju IT bezbednosti F-secure-om bdi nad Vašom i našom sigurnošću.

Rescue CD

Rescue CD je vrhunski alat namenjen IT Administratorima i serviserima koji se zahvaljujući saradnji sa F-secureom dostupan potuno besplatno za preuzimanje preko YUnetovog FTP-a.Kompletan paket sadrži ISO image, uputstvo i belešku o verziji izdanja.

Pomoću Rescue CD-a možete skenirati računar pri čemu će svim dokumentima koji u sebi sadrže bilo koji oblik Malware-a biti dodata extenzija '.virus'.

Postujući podrazumevana podešavanja skeniranja Rescue CD će skenirati:

  • Sve čvrste diskove u računaru
  • Sve usb diskove priključene na računar
  • Windows FAT i NTFS particije

Baza virusnih definicija se automatski ažurira ukoliko računar ima mrežnu Internet konekciju. Takođe se baza virusnih definicija može ručno ažurirati pomoću usb diska.

Rescue CD omogućava da se relativno brzo, bez instalacije/deinstalacije ili bilo kakve modifikacije sistema onesposobi malware koji je zarazio računar. Ovo takođe može biti i poslednja opcija u spašavanju zaraženog računara ukoliko je malware onemogućio instalaciju standardnih antivirusnih programa, nekim rootkitom ili oštećenjem sistemskih datoteka. Ukoliko su sistemske datoteke suviše oštećene, sistem neće moći da se podigne posle preimenovanja zaraženih dokumenata od strane Rescue CD-a, ali će biti moguć bezbedan backup.

Preuzmite detaljno uputstvo

Ukoliko imate pitanja za naš SECLAB tim mozete nam se obratiti putem telefona 011 202 3636 ili nam pitanje pošaljite na support@eunet.rs

© 2017 YUnet International d.o.o.. All rights reserved.